top of page
  • Obrázek autoraEVENTBOX

Cestují lidé v době pandemie koronaviru?

Tato otázka je nekonečným tématem našich rozhovorů. A možná poprvé po 30 letech podnikání hrají naši cestovní poradci roli logistických průvodců, kteří se snaží vyznat v neustále se měnícím světě předpisů jednotlivých zemí.


"Lidé stále cestují?" Myslíte si, že je bezpečné létat? krátce následuje: „Musím dostat karanténu, když se vrátím?“ ... Tyto otázky jsou jen špičkou ledovce v oblasti plánování dovolené uprostřed dnešní pandemie. A jak si dokážete představit, na tyto otázky neexistují žádné všeobecné odpovědi.


Cestování dnes vypadá jinak. Jaká jsou současná opatření?


Šance na získání viru je asi poloviční, pokud letecké společnosti nechají prostřední sedadlo prázdné. Pro ty, kteří se chtějí cítit komfortně při nástupu do letadla, budou nedílnou součástí důkladná hygienická opatření. Například společnost United Airlines uzavřela partnerství se společností Clorox prostřednictvím svého programu CleanPlus℠, což je závazek zajišťovat špičkovou čistotu pomocí přísných dezinfekčních postupů. Počátkem roku 2021 se společnost Delta zavázala blokovat prostřední sedadla ve všech letadlech v rámci hlavních kabin, sedadel Delta Comfort + a Delta Premium Select. A právě v tom je nadále luxus luxusem v přizpůsobování poptávky spotřebitelů po promyšlených službách ...


A jaká jsou opatření při ubytování v hotelu? Společnost Four Seasons Hotels & Resorts uzavřela dohodu s Johns Hopkins Medicine International o ochraně zdraví a bezpečnosti během vyvíjející se pandemie COVID-19. Jejich společný program založený na zásadách péče a důvěry, byl implementován specializovanými týmy Four Seasons po celém světě. Kromě intenzivního školení jejich zaměstnanců byla zavedena přísná opatření. To zahrnuje diskrétní kontroly teploty při příjezdu, hygienická vybavení v každé místnosti a zvýšenou pozornost jejich aplikace při rezervaci u recepce. Nemluvě o tom, že v hotelích, jako je Four Seasons Hotel Los Angeles, byla možnost vyhrazených wellness pokojů s vlastním cvičebním vybavením a pro všechny hosty byla zcela privatizována posilovna a je k dispozici výhradně hostům, kteří si ji předem rezervují.


Cesta k obnově a jaké máme vyhlídky? Rádi bychom vám popsali jak může být volba cestování koncipována jako gesto solidarity, které vyvolává radost. Zatímco zůstat doma může být pro některé nejbezpečnějším místem a my toto rozhodnutí plně podporujeme a respektujeme, pobyt na neurčito doma může znamenat, že vaše oblíbené sousedské bistro, trendy hotelová kavárna a ano, dokonce i ten luxusní resort, kde jste oslavili své výročí minulý rok, možná nebude schopen tuto bouři zvládnout. Volba cestovat také znamená pomoci jednotlivcům, kteří jsou zaměstnáni výše uvedenými institucemi, zpět do práce. Pokud jste někým, kdo odpovídá na otázku: „Stále lidé cestují?“ s důrazným „ano!“, tak je nutné převzít i odpovědnosti za dodržování pokynů konkrétního státu a cíle, který navštěvujete. Cestování bude v dohledné budoucnosti vypadat trochu jinak, ale to neznamená, že je třeba se ho bát. Především je nutné naše klienty vybavit přesnými fakty, které potřebují k tomu, aby konečné rozhodnutí vyhovovalo jim a jejich rodinám.

Evropská komise spustila platformu Re-open EU. Platforma byla původně zřízena jako jedno z opatření, která Komise oznámila ve svém balíčku opatření v oblasti cestovního ruchu a dopravy, jehož cílem je pomoci bezpečně obnovit cestování a cestovní ruch v EU při dodržování nezbytných zdravotních opatření.

Vzhledem k současné zdravotní situaci a opětovnému nárůstu případů koronaviru se pozornost více zaměřuje na přehled situace v jednotlivých zemích:

  • epidemiologické údaje

  • vnitrostátní bezpečnostní a cestovní opatření, jako jsou požadavky na karanténu a testování

  • mobilní aplikace pro vysledování kontaktů a varování v souvislosti s koronavirem


Abychom zůstali pozitivní, zakončíme článek dobrou zprávou: statistiky ukazují, že lidé chtějí a ve skutečnosti cestují, i když to vaše zdroje sociálních médií nemusí odrážet. Studie ukazuje, že 72% respondentů plánuje cestovat i v roce 2021, přičemž o 91% je pravděpodobnější, že budou cestovat v domovské zemi než na mezinárodní úrovni. V této době neexistuje žádný univerzální přístup nebo jednoduché černobílé řešení, ale vždy existuje prostor pro více empatie a soucitu jeden k druhému. Až budete připraveni, vězte, že tu budeme, abychom vám pomohli zajistit vaši příští cestu.

Mezitím zůstaňte pozitivní, udržujte odstup a ruce čisté :)





bottom of page