top of page
  • Obrázek autoraEVENTBOX

Indonésie - žraloci velrybí ze Sumbawy

Objevte hojný mořský život v zálivu Saleh, kde žijí majestátní žraloci velrybí, největší obratlovci na Zemi, kteří nepatří mezi savce. Zátoka Saleh poblíž ostrova Moyo s více než 103 identifikovanými jedinci je druhou největší populací žraloků velrybích, uznanou organizací Unesco jako významnou biosférickou rezervaci. Vydejte se na jedinečné a nezapomenutelné dobrodružství, které vás přivede k těmto jemným obrům. Zažijte podmořský svět jako nikdy předtím.

Na rozdíl od jiných míst na světě se velrybí žraloci (nebo-li žralok obrovský - ) v zálivu Saleh vyskytují po celý rok. Tento druh paryby není člověku nebezpečný a víte, že se mohou dožít 80 až 130 let?  Za přítomnosti zkušeného průvodce máte možnost zažít a zahlédnout tato nádherná stvoření při exkurzi do zálivu přímo na míru. 
Zážitek zahrnuje:

- zpáteční plavbu lodí z hotelu na ostrově Moyo.

- interaktivní přednášku o velrybích žralocích - Konservasi Indonesia

- příležitost vidět na vlastní oči velrybí žraloky z lodi nebo možnost šnorchlování v jejich blízkosti

- veškeré vybavení na šnorchlování

- piknikovou snídani a občerstvení na lodi

- potápění se žraloky je také možné za příplatek.

- 10 % z ceny balíčku bude věnováno na podporu ochrany žraloků velrybích v zálivu Saleh



 

AMANWANA


Přírodní ráj Amanwana se nachází na krásném ostrově Moyo, skutečném ráji ve Floreském moři. V roce 2022 byl ostrov Moyo indonéskou vládou označen za Národní park, což zajišťuje, že jeho ohromující krajina a rozmanitý mořský život budou chráněny pro příští generace. To umožňuje Amanwaně jedinečné intimní prostředí obklopené skutečnou divočinou.

Tento úkryt v divočině s výhledem na tyrkysové vody Amanwana Bay – chráněného mořského parku – nabízí ubytování s plnou penzí v pouhých 17 luxusních hostujících stanech a bezkonkurenční přístup k některým z nejlepších potápění a šnorchlování v Indonésii.


Lázně v Amanwaně jsou časem zapomenutým úkrytem v divočině, obklopeným tyrkysovou vodou a nedotčenými útesy Floreského moře. Uprostřed krásy ostrovní přírody si zde člověk může vzít čas a prostor znovu se spojit se svým nitrem. Amanwana nejsou tradiční lázně, byly koncipovány a vytvořeny tak, aby mísily techniky ovlivněné Indonésií s tím nejlepším z Východu a Západu.


Pro více informací a rezervaci nás kontaktujte : www.eventbox.cz



bottom of page