top of page
  • Obrázek autoraEVENTBOX

LUXUSNÍ SVATEBNÍ CESTA La DOLCE VITA

ROMANTICKÉ AMALFSKÉ POBŘEŽÍ

Nejkouzelnější a nejnavštěvovanější oblastí Kampánie je Costiera Amalfitana (Pobřeží Amalfi) v jižní části Sorrentského poloostrova. Amalfi patří k nejkouzelnějším místům v Itálii a pokud Itálie patří k vašim zamilovaným destinacím, pak návštěva Amalfského pobřeží tento pocit jenom umocní. Amalfi je totiž plným právem považováno za jedno z nejromantičtějších pobřeží Itálie. Jeho nádherný dramatický ráz vytvářejí vysoké hory, jejichž svahy strmě padají do modrého Tyrhénského moře. A do těchto strání jsou zasazena malebná městečka, která se úbočí hor drží podobně jako kamzíci na horské stěně. Pobřežní cesta vám bude připomínat jaká je skutečná La Dolce vita !



Amalfi bylo kdysi stejně mocné jako námořní republiky Pisy a Janova. Jenže při zemětřesení v roce 1343 se většina města sesula do moře, a pokud tehdy ve městě žilo 70 tisíc obyvatel, dnes je Amalfi domovem pěti tisícům obyvatel. Mořské letovisko je umístěno mezi dvěma horami, má úzkou hlavní třídu přeplněnou restauracemi, kavárnami a obchůdky a hlavnímu náměstí Piazza del Duomo dominuje nádherná pruhovaná amalfská katedrála di sant´Andrea. Na jejich schodech, připomínající Španělské schody v Římě, líně posedávají rozjímající turisté.



Odjakživa sem mířili básníci i milionáři zdaleka, aby mohli na vlastní oči spatřit a pocítit slavná místa jako legendární městečko Positano, středověké město Amalfi, romantické horské městečko Ravello a starověké Paestum se svými třemi proslulými řeckými chrámy. Amalfinské pobřeží si zkrátka získá každého.



Ubytování doporučujeme v oslnivém hotelu Casa Angelina, který je posazený na útesu Praiano. Nabídne vám vše potřebné pro nezapomenutelnou dovolenou – od nádherného výhledu až po vynikající wellness. Moderní a nenuceně stylový hotel Casa Angelina nabízí prvotřídní služby a krásné pokoje s výhledem na Středozemní moře. Naplňte své dny zkoumání fantasticky zachovalých římských měst Pompejí a Herculaneum; jděte zpátky v čase po ulicích, vjeďte do chrámů a rozjímejte v amfiteátru. Nenechte si ujít prohlídku některých našich oblíbených pobřežních vesnic, jako jsou Ravello, Amalfi a Positano. A pokud hledáte nejdražší místo na celém pobřeží, jste na správném místě. Ravello se rádo chlubí tím, že tu pobývala třeba Greta Garbo nebo D.H. Lawrence.



A náš tip? Dopřejte si lekci vaření neapolských specialit s kuchařkou Raffaellou D´Esposito a její rodinou. Relaxovat můžete v panoramatickém venkovním bazénu, který se nachází na jedné z teras hotelu Casa Angelina.

bottom of page