top of page
  • Obrázek autoraEVENTBOX

"Berlin je in"

Cenově výhodný butikový hotel Max Brown Ku'damm je nádechem barevného chladu v náruči berlínského zeleného Charlottenburgu. Uvnitř najdete měděné trubky a obnažené potrubí i nábytek z poloviny století, který je protkán výrazným, jasným designem. Podobně nekonformní je i hotelová restaurace Benedict, která tváří v tvář tradici podává ďábelsky dobrou snídani. Hotel stojí kousek od luxusního bulváru Kurfürstendamm a je také blízko k některým z nejlepších butiků ve městě.
V hotelu
Salonek s kulečníkem, obchod se suvenýry ve vintage stylu a bezplatné Wi-Fi ve všech prostorách. Na pokojích: TV, gramofon Crosley, příslušenství pro přípravu čaje, ventilátor a koupelové produkty Dead Clean.

Naše oblíbené pokoje
Pokud jste jen na letmé návštěvě, pak vám jeden ze Small room tj Malý pokoj, postačí. Jistě, malé pokoje zní pravdivě, ale byly stylově zařízeny tak, aby co nejlépe využily prostor – a stále dostanete svůj gramofon, toaletní potřeby a všechny doplňky větších pokojů. Pokud hledáte trochu více luxusu, Velké pokoje jsou velké a světlé, s velkorysými ložnicemi a obývacím prostorem s rozkládací pohovkou, takže jsou skvělé pro tria.

Tipy na balení
Vezměte si s sebou cyklistickou helmu, protože Berlín je velmi vhodné místo pro cyklisty; ulice jsou širší než mnoho evropských měst a většina chodníků má pruhy pro ty na dvou kolech. Půjčovna kol Fat Tire Bike Rentals půjčuje řadu modelů za konkurenceschopné ceny – pobočka je hned vedle stanice Berlin Zoo (www.fattiretours.com/berlin).
Bez bariér
Všechny veřejné prostory hotelu jsou bezbariérové.
Psí mazlíček
Zvířecí kamarádi do 7 kg mohou zůstat v některých kategoriích pokojů za 15 EUR za zvíře, noc (až jeden v každém pokoji), na vyžádání a v závislosti na dostupnosti. Podívejte se na další hotely vhodné pro pobyt s domácími mazlíčky v Berlíně.
Děti
Vítány jsou děti všech věkových kategorií. Do některých velkých a extra velkých pokojů lze přidat přistýlky (20 EUR za noc); osoby ve věku do dvou let mohou zdarma sdílet obsah svých rodičů.
Hotelová restaurace
Benedict tak trochu porušuje pravidla. Zde je snídaně v nabídce po celý den – a když říkáme celý den, myslíme to vážně: toto místo je otevřeno 24 hodin denně. Nad barem visí neonový nápis, který vám nabízí Guten Morgen, i když je nejtemnější noc. Stejně jako zbytek haly je vzhled napůl industriální, s odhaleným potrubím a pásy nahých žárovek procházejících stropem, a napůl organický, s parketovou podlahou, listově zelenými tapetami a rostlinami v květináčích. K dispozici jsou všechny druhy sladkých i slaných snídaní, od severoafrických přes americkou až po tradiční německou.

Hotelový bar
Benedictův dřevěný bar je hezká záležitost se silným vintage vzhledem: bar a zadní část baru jsou vyplněny malými zásuvkami s kovovou rukojetí, což mu dodává vzhled truhlářství z 50. let 20. století. Nabídka nápojů zahrnuje řadu brunch koktejlů, jako je Cinnamotion, směs rumu Kraken Black Spiced, jablečný džus, limetka a domácí jablečný a skořicový džem. Nikdy nebyl lepší čas zjistit, že koktejly a snídaně jsou opravdu dobrými spolubydlícími.

Poslední objednávky
Benedict má otevřeno od 8 do 19 hodin.

Stojí za to vstát z postele Alternativou k tradiční umělecké galerii, me Collectors Room, je prostor pro vystavování soukromých sběratelů – především Thomase Olbrichta, jehož sbírka je jednou z největších v Evropě. Vedle umění je Wunderkammer, Olbrichtův vlastní ‚kabinet kuriozit‘. Pro změnu scény se vydejte do moderní čtvrti Kreuzberg, která se z jedné z nejchudších čtvrtí Západního Berlína stala dnes jednou z nejvyhledávanějších. Čtvrť je plná moderních kaváren a restaurací, které podávají multikulturní kuchyni. Vyzkoušejte turecký ekvivalent pizzy, lahmacun, který je pokrytý mletým masem, zeleninou, bylinkami a kořením. Chcete-li si dopřát další kulinářské lahůdky, vyzkoušejte Markthalle Neun, velkou krytou tržnici překypující nejrůznějšími pokrmy a nápoji, které stojí za požitek. Kromě butiků na samotném Kurfürstendammu máte v docházkové vzdálenosti také historický obchodní dům KaDeWe a nákupní centrum BikiniHaus. Místní restaurace Nože připraveny, The butcher (přeloženo řezník) čeká na váš příjezd do hotelu Sir Savigny. Ne, hotel nemá řeznictví – je to jejich příhodně pojmenovaná restaurace, která se specializuje na ďábelsky dobré burgery Aberdeen Angus. Při krájení můžete vidět přímo do kuchyně. Vzhled je příhodně chladný, téměř klinický – stoly z kartáčované oceli a lesklé bílé dlaždice – ale chutě a atmosféra jsou živé a napínavé. Pro skutečně německé jídlo vyzkoušejte Marjellchen, který již léta podává pokrmy z pruského dědictví. Porce jsou vydatné, služba je vynikající a majitelka Ramona vám může vyprávět několik fascinujících příběhů o Německu v době studené války. Vyzkoušejte filetový hrnec „Marjellchen“, pokrm z hovězího a vepřového řízku podávaný s opečenými bramborami, rozmanitou zeleninou a omáčkou Béarnaise. Dezertní stolování Coda se může zdát příliš cukrové, ale jeho degustační menu je chytré a hravé, s pokrmy, jako je lilek v jablečně-balzamikové polevě a broskev se sladkou paprikou a jogurtem. Místní kavárny Café am Neuen See, posazená pod stromy, které obklopují jezero v Tiergarten, v létě vítězí: velká zastřešená plocha je malebným místem, kde si můžete vychutnat vysoké pivo a tenkou pizzu. Místní bary Klub Club der Visionäre na straně kanálu se soustředí kolem domu z červených cihel a vydlážděného prostoru, ve kterém přečnívá velká vrba. Špičkoví DJs hraje pravidelně, ale taneční parket je malý a hudba docela tichá, takže ve srovnání s některými kluby působí docela uvolněně. To znamená, že je to stále Berlín a o večírcích je známo, že se v létě konají celý víkend. Pocit štěstí? Téměř mýtický klub Berghain se rozkládá na hranici mezi nedalekým Kreuzbergem a Friedrichshainem. Nemůžeme zaručit, že se tam skutečně dostanete, ale pokud ano, ručíme, že si tuto noc zapamatujete(nebo den – jeho otevírací doba je skvěle dlouhá).

bottom of page